Jeg er selvstændig Sense-konsulent, Vanecoach, Kogebogsforfatter og Klummeskribent. Jeg underviser privat og på hold, samtidig med at jeg er administrator i den store Sense-facebookgruppe og kogebogsforfatter til flere Sense-bøger.
I min lange karriere hos De Danske Vægtkonsulenter/Vægtkonsulenterne har jeg interesseret sig for stort set alt inden for området. Jeg har været distriktskonsulent, chefkonsulent og forfatter til opskriftsbøger. Desuden var jeg i 2 år brevkasseredaktør på Hjemmets slankesider.
Privat lever jeg sammen med mand og hund. De tre voksne døtre er flyttet hjemmefra med en sund livsstil i bagagen. Jeg tabte mig 20 kilo med De Danske Vægtkonsulenter og nyder, at livsstilen i dag er Sense, hvilket giver så meget mening i forhold til at spise rigtig mad i fornuftige mængder.
Jeg anbefaler på det varmeste Sense som en livsstil, der giver gode resultater og er let at håndtere til enhver tid.
Hvor længe har du arbejdet med kost og vægttab?
Siden april 2002. Først 13 år som vægtkonsulent hos De Danske Vægtkonsulenter /Vægtkonsulenterne og derefter som selvstændig vægt- og sensekonsulent.
Hvad vil du fremhæve fra din vægttabshistorie?
Jeg troede, at jeg levede sundt – og det gjorde jeg i princippet også. Proportionerne var bare lidt skæve. Jeg spiste – og spiser – sund mad i hverdagen, men for mange fester og gæster ødelagde billedet. Så det nyttede jo ikke, at regnskabet gik op i hverdagen, når jeg konstant hentede ekstra ind på kaloriekontoen ved enhver given lejlighed. At se mit ’sociale liv’ som en del af min livsstil har lært mig at prioritere bedre.
Jeg brugte et halvt år på at tabe mig 20 kilo. I den tid valgte jeg at sige nej tak til vin og spiritus – og ellers spise fornuftigt af hvad der blev serveret, når jeg var ude. Jeg har aldrig taget madpakke med i byen, men ofte spist grøntsager i bilen på vej dertil – så behøvede jeg ikke at frygte en menu helt uden grønt. Dét, at sige nej tak til rødvinen var nok den største overvindelse – men jeg kunne gøre det i mine graviditeter og tænkte, at så kan jeg også gøre det for min egen skyld.
Med Sense-principperne bliver der også plads til et glas rødvin engang imellem, når man ellers har styr på sin dag. Det handler om at være bevidst om, hvor meget der er plads til – og hvordan man kan administrere måltiderne både i hverdagen og ved festlige lejligheder. At kunne aktivere PYT-knappen engang imellem og huske, at den næste knap hedder Sense. Det giver rigtig god mening for mig.
Den glæde det giver, at blive ven med sin vægt, vil jeg ønske alle oplever. Jeg har hele mit liv elsket at lave god mad, så det har ikke været svært for mig. Og så vil jeg gerne dele viden og færdigheder med alle, som kan bruge det til at nå målet for deres egen vægt. Mit allerstørste mål er, at mine kursister bliver tilfredse med deres vægt. Det vil jeg gøre alt for at støtte dem i.
Hvad er dit vigtigste budskab til dine kursister?
Tænk på at normalisere forholdet til mad – i stedet for at gå på endnu en kur.
At gøre det i stedet for at tænke på at gøre det. Spring ud i det, det er ikke svært.
Udnyt samværet med ligesindede på holdet til at hente yderligere inspiration og motivation.
Start med at leve i dag, som du gerne vil leve resten af livet
Hvad får nye kursister hos dig?
En ugentlig støtte, motivation og fastholdelse i en bedre livsstil, som passer til hver især. Jeg vil gerne besvare alle spørgsmål – og arbejde for, at der er input til både hovedet og maven hver uge.
Der udover har jeg løbende uddannet mig, og tilbyder også vanecoach sessioner til dem, som har brug for flere – eller andre – redskaber til at komme i balance.