asparagus-2169305_1920

Hvad er sense?

···

“Sense betyder fornuft, og kommer af det engelske common sense”

···

Hvad gør Sense i forhold til maden?
  • Spisekassemodellen sørger for, at maden giver en fin mængde protein, kulhydrat og fedt.
  • Kostsammensætningen er velegnet til vægttab. Den tager hensyn til blodsukkerbalancen og giver god mæthed.
  • Måltidsrytmen gør, at hoved og mave får ro.

Egentlig er Sense et system at spise efter – opfundet af Suzy Wengel fra Langeskov. Det læner sig op ad de 10 officielle kostråd og er sammensat efter en enkel og overskuelig formel.

Livsstil

De fleste starter med at bruge Sense som en slankekur, men arbejder man seriøst med principperne, vil de efterhånden blive til en livsstil, som bliver siddende. Sense er generelt en god metode til en sund livsstil, så det behøver ikke at være med vægttab for øje, at man bruger principperne.

Maden

Du kan spise den mad, du plejer, og behøver ikke at investere i mærkelige ingredienser, som alligevel kommer til at stå uberørt på hylden efter en periode.

Regler

Der er kun én regel i Sense – den kan du få med det samme: ’Til to ud af dagens tre måltider skal du gerne spise kombinationen af protein, kulhydrat og fedt i en mængde, som holder dig mæt i fire til seks timer.

Forbud

Intet er forbudt.

Sense er også et mentalt redskab.

Når der ikke er noget ulovligt, er der heller ingen synd og skyld og skam. Har man spist eller drukket for meget til en fest, ’lukker man spisekassen og kommer videre’. Spiser et helt normalt Sense-måltid til næste hovedmåltid, og er i gang igen.

Men hvis det er så enkelt, hvorfor mødes vi så?

Ethvert vægttab er en rejse. Rejser du helst alene – eller kommer du længst, når du er sammen med andre? Der er mulighed for begge dele. Selv har jeg det sådan, at jeg præsterer bedst i samarbejde og samvær med andre mennesker.

Læs mere om Sense på Sensekost.dk