Det er ved at være hverdag igen – ferien er forbi, corona ligger i et stabilt leje og vi skal finde den gode, daglige rytme.
Jeg er vild med mad, som er hurtig at tilberede, smager godt og ’holder til flere måltider’, så jeg kan spare endnu mere arbejdskraft senere.
I familiebogen, Sense for hele familien, er der sat fokus på mæthed og energi til hele dagen. Herfra kommer opskriften på broccolitærte.
Rigtig god fornøjelse
Ida Holm
Broccolitærte
TILBEREDNINGSTID: Ca. 60 minutter
MÆNGDE: 4 portioner
50 g bacon
300 g porrer
500 g broccoli
100 g revet cheddarost, min. 18 %
120 g hvedemel, fuldkorn
1 tsk. bagepulver
3 spsk. olie
6 æg
2 bægre æggehvide
100 g kylling i tern
Salt og peber
ANDET:
En let salat eller lidt cherrytomater som tilbehør
Skær bacon i små tern og porrerne i helt tynde skiver. Rist bacon og porrer på en
varm pande, til porrerne bliver klare.
Skær broccolien i små buketter.
Bland bacon og porrer med broccoli, ost, mel, bagepulver, olie, æg, æggehvide,
kylling salt og peber.
Hæld blandingen i en smurt tærteform, ca. 21 cm.
Bag tærten i 40-45 minutter ved 180 grader.
Sådan fordeles retten efter Sense-spisekassemodellen:
Håndfuld 1-2: porre, broccoli, salat eller cherrytomater
Håndfuld 3: bacon, æg, æggehvide, kylling
Håndfuld 4: hvedemel
Fedt: cheddarost, olie
Smagsgivere: salt og peber
Frit: bagepulver
TIP Server en let salat eller nogle cherrytomater sammen med tærten.
TIP Tilbered tærten aftenen før, så der er hurtige madpakker.
TIP Er du single, kan du spise et stykke til tærte to dage i træk, og fryse resten til senere.
Foto ved Skovdal Nordic